Over Zilton

Made in Belgium

Van pettenfabrikant tot gerenommeerd modelabel: de geschiedenis van Zilton

“Onze passie voor mode is reeds meer dan een eeuw een feit”, zegt Paul Declercq, CEO van het Belgische mannenlabel Zilton en dit mag in de modewereld ,die zich hoofdzakelijk voortbeweegt via trends van korte duur,als een grote uitzondering worden beschouwd.

Zilton historiekPaul Declercq: “Mijn overgrootouders startten met het maken van petten in 1898 en na de dood van mijn overgrootvader in 1917 werd deze produktie verder gezet door zijn vrouw en twee zonen.De vraag kende een dermate groei dat ze samen beslisten in 1926 een fabriek op te richten in Ardooie. ‘City Sport’ werd als pettenmerk in 1930 boven de doopvont gehouden en de derde generatie Declercq met vader Daniel en zijn neef Godfried runden de fabriek.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de produktie op een waakvlam maar éénmaal daarna steeg de verkoop naar ongekende hoogtes.

Eind jaren 60 was er een terugval. Hippies  waren namelijk niet zo tuk op petten!

Met als motto :  ‘Niet iedereen draagt een pet, maar wel een broek’, startte vader Daniel in 1973  de produktie van broeken op. De hoogste kwaliteit en een perfecte snit kwamen op de eerste plaats. Enkele decennia later namen mijn broer Tom en ikzelf de firma over en in 1995 gaven we onze broekenkollektie de op vandaag welbekende naam “Zilton”. De zaken namen vanaf toen een grote vlucht voorwaarts. Dit uitte zich in een steeds gevarieerder aanbod : Zilton evolueerde naar  een totale herenkollektie met broeken,jasjes, hemden, pulls en accessoires”

Zilton Over onsDe laatste jaren geniet  Zilton een steeds grotere naambekendheid . Zilton is aanwezig in alle gerenommeerde multimerkenwinkels. Zilton ontwikkelde  een leuk shop- in- shop concept  zodat het gamma op een smaakvolle manier aan de modebewuste man  kan  worden voorgesteld.

Dat het Zilton in België voor de wind gaat, is zeker ook onze buurlanden niet ontgaan. Ook onze Nederlandse en Franse buren kunnen terecht  in de betere herenboetiek om  het assortiment van Zilton te ontdekken en  te passen.

Nu mannen niet langer schroom hebben om zich eigentijds en origineel te kleden mag u de komende seizoenen zeker nog veel creativiteit van dit op en top Belgisch label verwachten. Op de nieuwe  Zilton website -www.zilton.com- kan u zich accuraat informeren over het aanbod en de laatste trends.

Onderhoudstips

Uw kledingstukken gaan langer mee als u
er zorg voor draagt.

Service

Zilton bvba
Kortrijksestraat 8-10
B – 8850 Ardooie
Email: info@zilton.be
Tel: +32 51 740 110
Fax: + 32 51 74 67 97
Maandag tot vrijdag: 8u - 16u45

naar omhoog